Kontakt

Ortun badeanlegg

Svømmehallen på Ortun skole er utstyrt med glassfasader og en del innvendige glassløsninger fra Schüco.

Fakta om prosjektet

Byggherre: Bergen Kommune
Kunde: Brødrene Ulveseth AS
Arkitekt: Norconsult AS
Fotograf: Ole Harald Dale

Ortun svømmehall

Det nye, moderne badeanlegget i Fyllingsdalen bydel i Bergen åpnet for publikum i november 2022 til glede for både store og små. Det erstatter den gamle svømmehallen fra 1970 og imponerer med sitt tydelige formspråk og flotte glassfasader. Svømmehallen har både trenings- og opplæringsbasseng og brukes av skoler og svømmeklubber. I tillegg er badeanlegget åpent for publikum flere dager i uken.

Mer info om svømmehallen ved Ortun skole finner du på Bergen kommunes hjemmeside.

Ortun Svømmehall sett innenfra ved bassengområdet med stor glassfasade fra Schüco i motsatt ende.

Det er vi i Gjesdal Aluminium AS som har levert alle de utvendige glassfasadene og en del av glassløsningene innvendig. Det var vår første leveranse av elektrokromatisk glass (SageGlass®). Dette er glass som kan gjøres mørkere og lysere for å justere innslipp av dagslys, solvarme og blending.

Vi møtte på mange spennende utfordringer underveis med både korrosjonskrav C5 (bademiljø/klorgasser), lydsmitte mellom rom og brannkrav, men fant en løsning på alt.

Bassengområde til Ortun badeanlegg sett fra kortsiden med lysinnslipp gjennom store vinduer på flislagt vegg til venstre.
Inngangsparti til Ortun svømmehall med mørk fasade og flere felt i glass fra Schüco, levert av Gjesdal Aluminium AS.
Baksiden av Ortun svømmehallen  sett utenfra med grå fasade med bredt vindu med flere glassfelt og sorte profiler fra Schüco.
Ortun Svømmehall sett utenfra baksiden med grå yttervegger og stor glassfasade i kortenden.